Tel: 06 2700 18 15 Fax: 020 330 68 92 Email seeamsterdam@gmail.com

Stilte in Amsterdam

Amsterdam a city that never sleeps. Zijn er in deze stad nog plekjes die stil en rustig zijn? Genoeg!

De Oudezijds achterburgwal, onderdeel van de drukke en beruchte Rosse Buurt. Het huis op nummer 40 lijkt een gewoon grachtenpand. Niks is minder waar. Wanneer je de drukte van de straat achter je laat blijkt dat er achter deze gevel op de hoger gelegen verdiepingen een complete kerk schuil gaat, toepasselijk Ons Lieve Heer op Solder genaamd. Hier hielden 350 jaar geleden katholieke Amsterdammers in het geheim katholieke kerkdiensten. 

Door naar de Warmoesstraat 56, nog een oase van rust en inspiratie: boekwinkel en theehuis Himalaya. Het gevarieerde aanbod boeken zorgt voor verrijking van de geest en het aangrenzend theehuis zorgt voor de inwendige mens. Himalaya benadert spiritualiteit op een nuchtere manier.
 
De oude kerk is het oudste nog bestaande gebouw van Amsterdam. Vroeger was de oude kerk ook een ontmoetingsplaats voor handelaren en voerde men er toneelstukken op. Tegenwoordig is het een oase van rust.  Gebrandschilderde glas in lood ramen, het orgel, ruim 250 grafzerken. De klim van de 75 meter hoge toren is zeker de moeite waard, Amsterdam ligt aan je voeten, het uitzicht is prachtig en de rust weldadig.

Als je niet beter weet loop je er zo voorbij, restaurant Blauw aan de Wal op de Oudezijds Achterburgwal 99. Loop onder het oude poortje door, langs het smalle steegje en ontdek het schattige binnenplaatsje van het restaurant, dat mijlen ver verwijderd lijkt van de lawaaiige Wallen. Heerlijk eten in alle rust.

Dompel je onder in de Zen en vindt innerlijke rust. Dit kan op de nog altijd beruchte Zeedijk 106-118. Daar staat de Fo Guang Shan He Hua tempel, oftewel de lotusbloem tempel. De lotus is een bijzondere soort waterlelie, met zijn wortels in het aardse slijk, groeit hij uit tot een prachtige, kleurige en zuivere bloem die uit het water groeit en naar de hemel rijkt. 

Na al dit lopen last van de benen? Eindig de wandeling met een heerlijke massage in de vele Chinese salons die de Zeedijk rijk is.

Al deze bijzondere plekjes liggen vlak bij elkaar en zijn in anderhalf uur te bezichtigen. Nog niet moe? Nog een aantal aanraders: 
 Het NEMO Science Center, vanaf het fantastische dakterras heb je één van de mooiste uitzichten over de stad.
 Weg van het lawaaiige verkeer! Vaar door de Amsterdamse grachten. Een must voor iedereen in Amsterdam.
  Ga picknicken of heerlijk relaxen in de verschillende parken van de stad.

De Jordaan
Bij ons in de Jordaan, zing je van hela hola hoeladiejee..... De Amsterdamse Jordaan, met recht de meest bezongen, beschreven en geromantiseerde stadswijk van Nederland. Vertel eens verder
De Wallen
Al eeuwenlang is Amsterdam wereldberoemd, zelfs berucht, om haar rosse buurt. De Amsterdamse wallen blijft mensen trekken. Vertel verder