Tel: 06 2700 18 15 Fax: 020 330 68 92 Email mail@seeamsterdamtours.nl

Lachtherapie

Lachtherapie is een meditatievorm, oorspronkelijk afkomstig uit India, waarbij het lachen je in het hier en nu brengt en de stilte daarna deze ervaring verdiept. Het is voor iedereen die graag lacht of voor iedereen die te weinig lacht.

Je hersenen produceren tijdens het lachen endorfine, ook wel het gelukshormoon genoemd. Endorfine heeft een kalmerend en pijnstillend effect.

Iets te vieren? Waarom niet beginnen met een lachsessie? Lachtherapie is zeer geschikt als start of pauzeprogramma van een rondleiding over de Wallen of door de Jordaan. Een half uurtje lachen en iedereen heeft (weer) energie.

De lachtherapie zal plaats vinden in het Vondel- of Westerpark en bestaat uit drie onderdelen, die enkele malen worden herhaald. Je begint met het losmaken van het lichaam, door enkele rek- en strekoefeningen. Daarna volgt het lachen. Je krult je mondhoeken op, er verschijnt een glimlach, en voordat je het weet schuddebuik je van het lachen. Dan volgt de stilte. Voel hoe ontspannen je bent en geniet van het moment, van de rust en van de ruimte.

Lachtherapie werkt voor iedereen anders. De één krijgt er volop energie van, en kan de hele wereld aan. De ander is heerlijk ontspannen en hoeft verder niks. Een derde is één en al vrolijkheid en zou nog uren door willen lachen.

Tijdens de lachmeditatie lach je zomaar, zonder reden. Gewoon omdat het heerlijk is om te lachen. Je lacht met elkaar, niet om elkaar. Als je voluit lacht, stopt het denken vanzelf.

Als je regelmatig aan lachtherapie doet, zul je merken dat je in het dagelijkse leven makkelijker lacht!

Programmaduur: 1 uur. Minimaal 10 personen.  € 17,50 p.p.

 

De Wallen
Al eeuwenlang is Amsterdam wereldberoemd, zelfs berucht, om haar rosse buurt. De Amsterdamse wallen blijft mensen trekken. Vertel verder