Tel: 06 2700 18 15 Fax: 020 330 68 92 Email mail@seeamsterdamtours.nl

Wie zijn wij?

See Amsterdam Tours is opgezet door Kim Verkuyl (35). Kim heeft culturele Antropologie gestudeerd en verdeelde tot op heden haar tijd tussen Zuid-Amerika, Afrika, het verre Oosten en Amsterdam. Wanneer zij niet in het buitenland verbleef gidste zij voor Rob van Hulst op de wallen, waar zij in aanraking kwam met de dames van plezier. 

Na vijf jaar interactie met de dames en heren op en rond de wallen vonden Kim het tijd voor een eigen aanpak. ‘Tijdens de rondleidingen hoorden we toch erg vaak hoezeer mensen de dames nog in hokjes plaatsen. Ze hebben een stereotype beeld: ‘ ze kunnen de A niet van de B onderscheiden, zijn oerdom, nymfomanen, seks-, drugs- en alcohol verslaafd’ en ga zo maar door.

See Amsterdam Tours heeft als doelstelling ‘acceptatie van prostitutie in de samenleving’. Vooral respect voor de dames achter de ramen is daarbij een belangrijk aspect. De informatieve kant van de rondleiding zet vooroordelen in een ander daglicht, waardoor een meer realistisch beeld van de werkelijke gang van zaken wordt getoond. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat er niet gelachen mag worden. Aandacht wordt besteed aan gekke anekdotes en grappige situaties die zich voordoen bij de dames. Maar er wordt ook stil gestaan bij de minder leuke kanten van het leven achter de ramen. Dit alles speelt zich af in een gebied waar de meeste monumenten per vierkante kilometer staan, dus uiteraard zal er aandacht besteed worden aan de prachtige gebouwen en historie daarvan. Ook is See Amsterdam Tours een project gestart waarbij we scholieren wijzen op de gevaren van loverboys. Klik hier voor meer informatie.

Amsterdam wordt natuurlijk niet alleen gekenmerkt door de wallen, iedereen weet dat er nog veel meer mooie plekjes in de stad zijn. Kim weet dat als geen ander want op één van die mooie plekjes woont zij namelijk zelf....de Jordaan. De meest bezongen, beschreven en geromantiseerde stadswijk van Amsterdam. Graag nemen ze u mee door de Jordaan om te laten zien waar ze leven. Ze laten u de mooiste plekjes zien terwijl interessante verhalen uit het heden en hilarische anekdotes uit het verleden de revue passeren.

 

 

De Jordaan
Bij ons in de Jordaan, zing je van hela hola hoeladiejee..... De Amsterdamse Jordaan, met recht de meest bezongen, beschreven en geromantiseerde stadswijk van Nederland. Vertel eens verder
De Wallen
Al eeuwenlang is Amsterdam wereldberoemd, zelfs berucht, om haar rosse buurt. De Amsterdamse wallen blijft mensen trekken. Vertel verder